Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Lippupallon GP-kilpailua jäljellä tasan kuukausi

Lippupallon GP-sarjan voittaja ratkeaa vasta vuoden lopulla.  Tällä hetkellä naisten sarjaa johtaa Kouvola Indians 1. ja miesten sarjan kärkeen on noussut helsinkiläinen FlagLions. Kun GP-pelejä voi pelata vielä tasan kuukauden ajan, miesten sarjaan on ilmoittautunut mukaan myös uusi joukkue EY Hornets.

American Football in Finland-organisaation järjestämä vuotuinen avoin Turkey Bowl keräsi marraskuun alussa komean joukon mies- ja naisjoukkueita kamppailemaan turnauksen voitosta. Hieno meininki kentällä innosti vielä kalkkiviivoilla uuden joukkueen ilmoittautumaan mukaan taistelemaan GP-pisteistä.

EY Hornets haastoi FlagLionsin

Tulokasjoukkue EY Hornets avasi oman kautensa kohtaamalla Suomen mestarijoukkue FlagLionsin kahdesti maanantaina 21.11. Lumisella velodromilla pelatussa Stadin Derbyssä EY Hornets haastoi tosissaan maajoukkue tähdistä koostuvan FlagLionsin pelaamalla määrätietoista sekä varmaa heittopeliä. Lions oli lopulta vahvempi luvuin 28-12. Pakkasesta huolimatta Miro Kadmiryn heittokäsi oli vireessä ja löysi Lions laitahyökkääjiä maalialueelta yhteensä neljä kertaa. Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Flag Lions oli parempi lukemin 32-6.

Flag Lions nousi kahdella voitollaan miesten GP-kilpailun kärkeen ohi johtoasemaa aiemmin pitäneen Jidoka Spartansin.

SAJL:n kansallinen lippupallotoiminta kattaa kaksi erillistä kilpailua – Grand Prix-kilpailun, sekä SM-lopputurnauksen. SM-tittelit ratkaistiin Salon SM-viikolla jo heinäkuussa, mutta avoin GP-kilpailu on käynnissä tasan kuukauden ajan. GP-kilpailussa joukkueet keräävät pisteitä paitsi voittamalla pelejä, mutta myös pelaamalla niitä.  Sarjan laskentamallissa ahkeruudesta palkitaan.

GP-otteluita voi pelata vuosittain 1.1.–22.12. ja lopulliset ranking sijoitukset julkaistaan 31.12. GP-pisteitä voivat kerätä kaikki sarjan osallistumismaksun maksaneet joukkueet.

Katso sarjatilanteet

 

Kuva: Jari Turunen

Lataa PDFTulosta