Ajankohtaista

Lohja Lionesses ja Hämeenlinna Tigers yhteistyöhön

Naisten I-divisioonaan alun perin ilmoittautuneet Lionesses ja Tigers ovat julkaisseet tänään kautta 2021 koskevan farmisopimuksensa.  Hämeenlinna Tigers pudottautuu sarjatasoa alemmas naisten II-divisioonaan.

Lions tiedotteen mukaan koronapandemian aiheuttamien rajoitusten myötä harjoituskausi on ollut rikkonainen monissa seuroissa. Kevät on ollut haasteellinen Hämeenlinnassa ja sarjakauden lähestyessä Tigersissä jouduttiin toteamaan, että naisten joukkueen rosterissa ei ole riittävästi pelaajia 11 vs. 11 -peleihin naisten I-divisioonassa.

Tigers-päävalmentaja Peter Arkko taustoittaa seuran päätöstä näin:

-Yhdessä johtoryhmän, valmennuksen ja pelaajien kanssa käydyissä keskusteluissa totesimme, että luovuttamalla paikkamme I-divisioonassa ja sarjatasoa vaihtamalla alaspäin II-divisioonan 7 vs. 7 peleihin turvaamme kesän pelien onnistumisen. Tärkein ajatus tässä prosessissa on ollut se, että mahdollisimman moni jatkaa harrastuksen parissa

Arkko kertoo päätöksen mahdollistavan kaksisuuntaisen trafiikin seurojen pelaajaringissä:

-Kävimme keskusteluja I-divisioonan joukkueiden kanssa farmisopimuksen muodostamisesta ja iloksemme Lohja oli erityisen kiinnostunut tästä mahdollisuudesta. Neuvottelut sujuivat todella jouhevasti ja saimme farmiyhteistyön sovituksi pikaisesti. Tämä yhteistyö Lohjan kanssa turvaa meidän pelaajille mahdollisuuden pelata myös 11 vs. 11 pelejä sekä jatkaa kautta pidemmälle II-divisioonan päätyttyä. Myöskin lohjalaisille pelaajille tulee mahdollisuus päästä hakemaan kokemusta peleissä alemmalla sarjatasolla. Tosi innoissaan tässä ollaan!

Lionesses päävalmentaja Marko Vartiainen kertoo seuran tiedotteessa harjoitusten pyörineen rajoitusten puitteissa pitkin talvea. Yhteistyöstä Hämeenlinnan kanssa ollaan innoissaan, vaikka yhden joukkueen pudottautuminen sarjasta harmittaa.

-Tiedän kokemuksesta, että joskus on viisasta ottaa yksi askel taaksepäin, jotta pääsee kaksi eteenpäin. Olimme samassa tilanteessa täällä vuonna 2019 ja siitä on alkanut uusi nousu todella hienosti. Toivotaan että näin käy myös Hämeenlinnassa!

Naisten I-divisioonassa pelaa Hämeenlinnan päätöksen jälkeen yhdeksän joukkuetta. Alkuperäisen sarjaohjelman mukaan joukkueet on jaettu kahteen lohkoon.  II-divisioonassa joukkuemäärä nousee kolmeen Porvoon ja Lahti Panthersin saadessa nyt seurakseen Hämeenlinna Tigersin.

Korjatut sarjaohjelmat julkaistaan lähiaikoina.

Lähteet:

 

Kuva: Don Reid

Lataa PDFTulosta