Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Marko Vartiainen siirtyy Crusadersin päävalmentajaksi.

Vaahteraliigakauteen valmistutuva United Newland Crusaders kertoi tänään päävalmentajansa vaihtumisesta. Puolustuksen koordinaattoriksi siirtyvän Tuomas Heikkisen paikan päävalmentajana ottaa Marko Vartiainen.

Marko Vartianen toimi edellisen kerran Crusadersin päävalmentajana lohjalaisjoukkueen voittaessa I-divisioonan kauden 2020 päätteeksi. Liigajoukkueen rakentamisen ensimmäisenä toimenaan Vartiainen värväsi tuolloin Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajana toimineen Tuomas Heikkisen joukkueensa päävalmentajaksi. Vartiainen itse on toiminut viimeiset kaudet Lohjan naisjoukkueen Lionessesin päävalmentajana ja Crusadersin managerina.

UNC:n tiedotteen mukaan muutos tuli ajankohtaiseksi, kun naisten joukkue Lohja Lionesses joutui luopumaan Vaahteraliigassa pelaamisesta tällä kaudella.

Heikkinen kommentoi muutoksen taustoja seuran tiedotteessa näin:

– Olen monenlaisessa mukana sekä futiksen ulkopuolella että esim. flag-maajoukkueen suhteen. Tarvitsen kesällä aikaa myös perheelle. Marko on Lohjan futiksen keulakuva ja kokenut valmentaja. UNC saa hänessä virallisesti keulille vahvat paikalliset kasvot. Päävalmentajuus on paljolti myös managerointia, Markolla on koko paketti hallussa. Itse pääsen tekemään UNC:ssa rajatumpaa toimenkuvaa keskittyen siihen mitä olen aina mieluiten tehnyt, eli puolustuksen valmentamiseen.

Heikkinen toimii lippupallon miesten maajoukkueen päävalmentajana. Suomen maajoukkueet valmistautuvat taistelemaan tulevana kesänä lippupallon EM-mitaleista Irlannissa ja katseet ovat tiukasti kesällä 2024 Lahdessa ja Pajulahdessa pelattavissa flägin koti-MM-kisoissa.

Muutoksista huolimatta vaahteraliigajoukkueen tuore päävalmentaja Marko Vartiainen lupaa marssittaa kesän liigakentille nälkäisen ja määrätietoisen UNC:n:

-Tuomaksen elämäntilanteen muuttuessa ja oman valmennustilanteen salliessa tämä vaihtoehto kuulosti hyvältä ja paluu sinne mistä homma alkoikin. Meillä on hyvä valmennustiimi kasattuna ja Tuomas jatkaa siinä DC:nä, josta olen enemmän kuin onnellinen.

Vartiaisen kesäistä urakkaa helpottaa varmasti se, että joukkueen valmennustiimiin on liittynyt aiemmin kokenut Robert Johnson, jonka vastuulla on hyökkäyksen koordinointi.

Kuvat: Jari Turunen

 

Lataa PDFTulosta