Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten lippupallomaajoukkue leirillä viikonloppuna

Suomen naisten lippupallomaajoukkue käynnisti tulevan kesän EM-kisoihin tähtäävän projektinsa lauantaina Myyrmäen jalkapallohallissa. Ensimmäiseen harjoitussessioon saapui lopulta paikalle 16 kandidaattia.

Sairastumisien sekä muiden esteiden vuoksi 12 ennakkoon ilmoittautunutta pelaajaa joutui jättämään Vantaan leirin väliin. Alun perin Myyrmäen leiriä oli profiloitu ensimmäiseksi karsintaleiriksi, mutta poissaolojen takia valmennus päätti, että karsintaa ei vielä tässä vaiheessa tehdä. Tammikuun maajoukkueleirille Järvenpäähän kutsutaan sekä Vantaan leirille osallistuneet pelaajat että ne, jotka eivät päässeet osallistumaan ensimmäiselle leirille. Harjoituskauden rosteri on tarkoitus valita tammikuun leirin jälkeen.

Abrahamsenin mukaan joukkueen rakentaminen tällä kertaa helpompaa

SALJ käynnisti ”uuden” lippupallon maajoukkueprojektin vuoden 2021 alussa. Naisten maajoukkuetta valmentamaan värvätty tanskalainen Lars Abrahamsen joutui aluksi työskentelemään urheilijoiden kanssa, joista monille lippupallo oli uusi laji. Nyt lähtökohdat ovat paremmat ja projektia voidaan viedä eteenpäin enemmän harjoitusten, kuin pelaajakarsinnan merkeissä. Näin Abrahamsen Myyrmäen leirityksen päätteeksi:

-On todella siistiä palata takaisin ja käynnistää maajoukkueen seuraava projekti vauhtiin.  Mukava nähdä, että useat edellisissä MM-kisoissa mukana olleet haluavat jatkaa myös seuraaviin kisoihin ja tyytyväisenä huomasin, että mukaan oli liittynyt uusia kasvoja näyttämään osaamistaan kentällä.

-Valitettavasti kaikki mukaan ilmoittautuneet eivät päässeet lauantaina paikalle harjoittelemaan. Mukana olleille päivä oli pitkä, mutta kaikki tsemppasivat sen hyvin lävitse.

-Aloitamme tällä kertaa paremmista asetelmista kuin ennen MM-kisoja.  Useimmille mukana olleille lippupallon pelaaminen on jo tuttua toisin kuin edellisen kerran joukkuetta rakentaessamme. Meillä on perusta, jolle rakentaa, ja odotan innolla, että pääsen aloittamaan harjoittelun kohden 2023 kisoja.

-Sekä Iiro että minä olemme erittäin luottavaisia joukkueeseen, jota pääsemme kokoamaan kevään PM- ja kesän EM-kisoihin. Toivomme myös, että ryhmä pysyy kasassa pitempäänkin, onhan kesällä 2024 vuorossa kotikisat Pajulahdessa.

Lippupallon EM-kisat järjestetään Irlannissa Limerickin yliopiston alueella 18.-20. elokuuta 2023

Naisten maajoukkueen alustava ohjelma 2023

  • 21.1.                     Flag nmj-leiri, Järvenpää 
  • 11.2.                     Flag nmj-leiri, Järvenpää 
  • 11.3.                     Flag nmj-leiri, Helsinki 
  • 1.-2.4.                   Flag nmj-leiri, Pajulahti 
  • 8.-10.4.                 Lippupallon PM-kisat, Göteborg, Ruotsi 
  • 16.–17.8.              Lippupallon nmj-leiri, Limerick, Irlanti 
  • 18.-21.8                EM-kisat, Limerick, Irlanti 
  • Lokakuu               Flag nmj-leiri 
  • Marraskuu           Flag nmj-leiri 

 

Lippupallon MM-kisat järjestetään Pajulahden Urheilukeskuksessa 25-30.8.2024.

 

Lisätietoja joukkueenjohtaja Tiina Suviojalta:  tiina.suvioja@gmail.com  045 3157885

Tutustu: Naisten flag-maajoukkueen verkkosivut

Laita seurantaan flag-maajoukkueen viralliset tilit somessa:

 

Lataa PDFTulosta