Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten maajoukkue lippupallon MM-kisoihin valittu

Suomen naisten lippupallomaajoukkueen viimeinen karsintaleiri pidettiin 30-31. lokakuuta Helsingissä. Syyskuusta lähtien pidettyjen kolmen leirityksen perusteella valmennusjohto on tehnyt valintansa ja Israeliin matkaava 12 pelaajan ryhmä on nyt valittu.

Alun perin naisten lippupallomaajoukkueen kalenterin suunnittelussa on huomioitu se tosiasia, että tässä vaiheessa pelaajista merkittävä osa on ollut mukana kontakti-jefun sarjoissa. Nyt valitussa urheilullisessa kokoonpanossa onkin mukana komea määrä kokemusta nimenomaan jenkkifutiksen maajoukkuepeleistä.  Valituista kaikkiaan seitsemän naista on edustanut Suomea leijonapaidassa yhteensä 63 maaottelussa ja neljä pelaajista on hallitsevia jenkkifutiksen Euroopan mestareita.

Maajoukkueen päävalmentaja Lars Abrahamsen kuvaa syyskuussa alkanutta valintaprosessia näin:

-Vaikka maajoukkueen valinta on ollut lyhyt ja intensiivinen prosessi, olemme varmoja, että olemme koonneet todella vahvan joukkueen, joka pystyy kilpailemaan korkealla tasolla Israelissa. Mielestäni meillä on hyvä sekoitus kokeneita pelaajia ja myös nuoria ja lahjakkaita urheilijoita.

 Suomen maajoukkue Israelin MM-kisoihin

Sukunimi Etunimi Joukkue
Ahonen Lotta Tampere Saints
Hakala Janna Tampere Saints
Hautamäki Jenna Helsinki Wolverines
Järn Emmi Helsinki Wolverines
Lehtinen Paula Helsinki Wolverines
Linden Jenni Helsinki Roosters
Nirhamo Kirsti Turku Trojans
Partanen Suvi Turku Trojans
Rouhiainen Amanda Raisio West Coast Phoenix
Saastamoinen Essi Turku Trojans
Suninen Satu Kouvola Indians
Söderholm Essi Kotka Eagles

Suomalaispelaajien taso vakuuttanut Abrahamsenin

Tanskalainen Lars Abrahamsen valittiin maajoukkueen päävalmentajaksi hänen vankan lajikokemuksensa takia. Abrahamsen on toiminut lippupallon valmennustehtävissä vuodesta 2013 lähtien. Pelaajana Abrahamsenilla on kolme MM-hopeaa ja yksi pronssinen MM-mitali. Euroopan mestaruutta Lars on juhlinut pelaajana kahdesti ja ollut mukana voittamassa pronssisia EM-mitaleja niin ikään kaksi kertaa. Vuonna 2017 hän oli valmentajana johtamassa Tanskan naisten joukkuetta Euroopan mestaruuteen.

Kokenut tanskalainen on tyytyväinen näkemäänsä Suomessa ja uskoo menestymisen mahdollisuuksiin.

-Olen ollut todella vaikuttunut pelaamisen tasosta, jonka olen nähnyt kaikilta pelaajilta leireillä, ja sitä tietysti toivoin, kun otin työn vastaan, mutta mielestäni se on ylittänyt odotukseni.

Viimeiselle maajoukkueen karsintaleirille oli valittu mukaan 21 pelaajaa, joiden keskuudesta Abrahamsen ja joukkueen puolustuksen koordinaattorina toiminut Iiro Laatio tekivät lopulliset valinnat.

-Pelaajien korkean tason takia valintojen tekeminen on ollut vaikeaa minulle ja Iirolle. Olemme joutuneet jättämään 12 pelaajan rosterin ulkopuolelle upeita pelaajia, mikä on tietysti aina vaikea tehtävä.

Valmentajien Abrahamsen ja Laatio ohella joukkuetta johtaa 26 maajoukkuepeliä urallaan pelannut Sari Kuosmanen

 

Arpa ei ollut Suomelle lempeä MM-kisojen lohkoarvonnassa

IFAF julkaisi viikko sitten Jerusalemin MM-kisojen lohkojaot.  Suomen lohkoon arvottiin mukaan joukkueita, joilla on arvokisamitaleja edellisistä MM- ja EM-kisoista.  Suomen tavoitteena on yltää viiden joukkueen lohkossa kahden parhaan joukkoon, mutta urakka ei tosiaankaan tule olemaan helppo. Abrahamsen uskoo kuitenkin omiinsa:

-Menestyvän joukkueen rakentaminen on aina vaikeaa, eikä samassa lohkossa oleminen sekä hallitsevan maailmanmestarin, että Euroopan mestarin kanssa tee siitä helpompaa. Mutta meillä on hyvä joukkue, paljon potentiaalia ja kokemusta korkeimmalla tasolla pelaamisesta, joten olen varma, että pystymme taistelemaan kaikkien kanssa voitosta ja tulemme yllättämään jotkut vastustajistamme tasollamme.

 Joulukuun 5-9. järjestettävissä MM-kisoissa naisten mestaruudesta taistelee 20 maata. Joukkueet on jaettu neljään viiden joukkueen lohkoon. Arpa toi Suomen A-lohkoon kisojen ennakkosuosikin USA:n. Lisäksi lohkossa mukana hallitseva Euroopan mestari Espanja, Ranska sekä Team Neutral (Venäjä).  Kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkaa mitalipeleihin, ja loput pelaavat turnauksen lopulla sijoituksista.

Tutustu: Naisten maajoukkueen verkkosivut

Tutustu:  MM-kisojen sivut

 

Lataa PDFTulosta