Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten MM-kisajoukkueeseen nimetty 14 pelaajaa

Naisten maajoukkueen valmennus on nimennyt 14 pelaajaa reilun 3 viikon päästä alkavien kisojen kokoonpanoon.

Kokoonpanosta löytyy muun muassa tulevana viikonloppuna Yhdysvalloissa WFA:n mestaruudesta kamppailevat Minnesota Vixenin Jonna Tuovinen sekä Boston Renegadesin Tytti Kuusinen.

-Nyt julkistetut pelaajat ovat joukkueen kokeneinta kaartia ja vahvoilla otteillaan paikkansa joukkueessa ansainneet. Tämän tyyppistä joukkueen porrastettua julkistusta on käytetty monissa muissakin lajeissa ja me päädyimme myös tällaiseen ratkaisuun, kertoo naisten maajoukkueen päävalmentaja Mika Eloranta.

-Pelaajien julkistuksella on mahdollista myös nostaa turnauksen näkyvyyttä ja lisätä niin yleisön kuin mediankin kiinnostusta tapahtumaa kohtaan, Eloranta lisää.

 

Ensimmäiset maajoukkuepaikan lunastaneet pelaajat

HANNA ROPANEN

DB

Turku Trojans

JONNA TUOVINEN

DB

Minnesota Vixen / Tampere Saints

ANNI ALANKO

DL

Helsinki Wolverines

MINNA LEHTINEN

DL

Helsinki Wolverines

HILKKA RAHKONEN

LB

Turku Trojans

ESSI SAASTAMOINEN

LB

Turku Trojans

SARA LEHTONEN

OL

Birminghan Lions

HELI RONTU

OL 

Lohja Lionesses

EMILIA RÄTY

QB

Tampere Saints

MARI JÄÄSKELÄ

RB

Helsinki Wolverines

TYTTI KUUSINEN

RB

Boston Renegades / Helsinki Wolverines

LAURA PULKKINEN

RB/K

Turku Trojans

LOTTA AHONEN

WR

Tampere Saints

ESSI SÖDERHOLM

WR

Helsinki Wolverines

Seuraava rosterijulkistus 15.7.

Seuraava julkistus kokoonpanon osalta tehdään 15.7., kun joukkue ilmoittaa kansainvälisen lajiliiton IFAFin vaatiman 60 pelaajan rosterin. Joukkue kokoontuu kyseisellä kokoonpanolla Pajulahteen 25.-28.7. ja leirin päätteeksi valitaan lopullinen, turnaukseen osallistuva 45 pelaajan kokoonpano.

Pelaajien keskittyessä sarjaotteluihin, on joukkueen valmennus valmistautunut viimeistelemällä pelistrategioita, jotka on tarkoitus saada sisäistettyä valmistavalla leirillä.

-Kaikin puolin on positiiviset näkymät, saamme varmasti pidettyä hyvän valmistavan leirin ja sitä kautta saamme kotikisoihin hyvän, iskukykyisen joukkueen, uskoo päävalmentaja Eloranta.

Suomi aloittaa kisat lauantaina 30.7. klo 16.30 ottelulla Ruotsia vastaan. Kisojen jatko-ohjelma riippuu ensimmäisen pelipäivän otteluiden lopputuloksista. Kisojen loput pelipäivät ovat keskiviikko 3.8. sekä sunnuntai 7.8.

 

Tutustu myös:  www.wwc2022.fi

Otsikkokuva: Linda Mustakari

Lataa PDFTulosta