Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Naisten MM-kisojen otteluohjelma tuo Suomen avausvastustajaksi Ruotsin

Amerikkalaisen jalkapallon kattojärjestö IFAF on julkaissut kesällä Suomessa pelattavien naisten MM-kisojen otteluohjelman. Suomi sijoitettiin maailman rankingissa sijalle neljä ja avausottelussa vastaan asettuu rankingin vitonen Ruotsi.

IFAF Women´s World Championship-kisat pelataan tulevana kesänä Suomessa Myyrmäen jalkapallostadionilla 30.7. – 7.8.  MM-turnauksen osallistuu kahdeksan maailman parasta naisten jenkkifutismaajoukkuetta.  Turnaus pelataan cup-muotoisena, mutta kaikki joukkueet pelaavat viikon aikana täydet kolme ottelua lopullisten sijoitusten varmistamiseksi.  Tärkeä ensimmäinen ottelukierros on rakennettu IFAF:n asettaman rankingin perustalle.  Maailmanlistalla neljänneksi sijoitettu hallitseva Euroopan mestari Suomi saa avauspeliin vastaansa rakkaan vihollisen Ruotsin.

 

Ruotsi mieluisa avausvastustaja

MM-kisojen ensimmäisen kierroksen ottelut määräävät maat, jotka jatkavat taistelua mitaleista. Avauskierroksella tappion kärsineiden kohtaloksi jää pelaaminen sijoituksista. Avausottelun voittamalla paikka neljän parhaan joukossa on varma ja samalla taistelu mitalisijoista jatkuu.  Suomen maajoukkueen päävalmentaja Mika Eloranta on tyytyväinen kisojen ottelukaavioon Suomen kannalta:

– Ruotsi meille todella mieluisa vastustaja, sillä tunnemme Ruotsin todella hyvin. Viime vuonna useat maajoukkuepelaajat kävivät pelaamassa eri joukkueessa Ruotsissa, joten pelaajat sekä valmentajat varmaan heille tuttuja.  Ruotsi myös varmasti nostattaa kisojen tunnelmaa heti alusta, joten myös koko turnaukselle hyvä juttu. 

Eloranta on itsevarma avausottelun voittajasta, kuten hänen roolissaan kuuluukin olla ja katsoo jo kisakalenteria eteenpäin kohden seuraavaa kierrosta:

– Voittoa luonnollisesti lähdetään avauksesta tavoittelemaan, joten sen pohjalta sitten keskiviikkona vastassa olisi kisojen ennakkosuosikki USA:n ja Saksan keskinäisen pelin voittaja. Kohdattiin jenkit myös Vancouverissa toisessa ottelussa, joten tilanne ei mitenkään uusi. Tietenkin vastaan tulisi maailman ykkösmaa, joten jos näin menee, niin ainakin päästään pelaamaan maailman parhaita vastaan. Taistelemaan lähdetään ja katsotaan mihin se sitten riittää, jos siis jenkit tulevat vastaan. 

Suomen maajoukkueen rakentaminen etenee tällä hetkellä aikataulussaan ja ensimmäinen karsintaleiri pidetään 7.-8. toukokuuta Pajulahden urheilukeskuksessa.

– Mahtavat kisat varmasti tulossa, ja Suomi kyllä tulee olemaan hyvässä iskussa. Valmistautuminen mennyt tähän asti suunnitelmien mukaan, ja mitään suuria kieltäytymisiä leirityksestä ei ole tullut eli kyllä tilanne tällä hetkellä näyttää hyvältä. 

 

Lue myös:  IFAF tiedote

Tutustu:  www.wwc2022.fi

Kuva: Linda Mustakari

 

Lataa PDFTulosta