Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Nikko Olsson erotuomarijohtajaksi, Tommi Lindroos erotuomarivaliokunnan vetovastuuseen

Sajl:n erotuomarivaliokunta kaudelle 2022 esiteltiin lauantaina 18.12. erotuomareiden palauteklinikan yhteydessä. Uudessa valiokunnassa on mukana runsaasti kokemusta ja monenlaista osaamista.

Erotuomarijohtajaksi nimitettiin porvoolainen Nikko Olsson. Olsson tuli lajiin 1990-luvulla ja on toiminut niin pelaajana, valmentajana kuin erotuomarina Vaahteraliigassa. Viime vuosina hän on valmentanut junioreita, jakaen harrastuksen pelaavien ja erotuomaroivien lastensa kanssa.

Olsson vastaa valiokunnassa erotuomarimekaniikasta sekä lajisäännöistä, sääntölinjauksista ja -tulkinnoista, varmistaen lajietiikan ja -hengen välittymisen myös sääntöjen ja sääntömuutosten käännöksissä sekä toimialakohtaisissa sääntöpoikkeuksissa.

Erotuomarijohtaja Olsson vastaa myös Vaahteraliigan erotuomaritoiminnasta ml. ottelumääräykset sekä toimii erotuomareiden esihenkilönä.

-Olssonilla on vahva sääntöosaaminen sekä kattava lajikokemus, jotka edesauttavat tehtävässä onnistumisessa. Liigakokemuksen myötä hän ymmärtää valmennuksen tietotarpeet ja vie joukkueiden sekä erotuomareiden välisen toiminnan varmasti uudelle tasolle – luottaa Alexandra Naumanen, erotuomaritoiminnasta vastaava liittohallituksen jäsen.

Erotuomarivaliokuntaa laajennettiin, uudeksi puheenjohtajaksi Tommi Lindroos

Erotuomarivaliokunnan puheenjohtajaksi nimitettiin Sajl:n seurapäivilläkin esiintynyt seurakehitystyön ammattilainen Tommi Lindroos Hämeenlinnasta. Vaahteraliigaerotuomarina kaudella 2020 debytoinut Lindroos on toiminut jenkkifutiskentillä vuodesta 2016, mutta omaa monipuolisen urheilutaustan muista lajeista toimien aktiivisena erotuomarina mm. jääkiekossa ja koripallossa.

Strateginen kehitysosaaminen ja yhteistyötaidot yhdistettynä palavaan tahtoon kehittyä itse erotuomarina lisäävät motivaatiota koko erotuomaritoiminnan kehittämiselle. Lindroos vastaa puheenjohtajuuden ohella valiokunnan kehitystoiminnasta.

Uutena valiokunnan jäsenenä mukaan valittiin lippupallosta vastaava. Tehtävään nimitettiin lajiin 1990-luvulla kotiutunut ja Suomea juuri Israelissa flägin MM-kisoissa edustanut päätuomari Matti Mäkäräinen Espoosta. Mäkäräinen on toiminut vuosia erotuomarivaliokunnan työryhmissä mm. käännöstyön ammattilaisena, mutta ottaa nyt vetovastuun lippupalloerotuomaritoiminnan kehityksestä Suomessa. Flägi on liiton strateginen painopistealue, joten Mäkäräisen rooli lippupallovaliokunnan ja erotuomareiden välisessä toiminnassa on merkittävä osana laadukasta lajikasvua.

Erotuomarivaliokunnan sihteeriksi ja erotuomareiden viestinnästä vastaavaksi jäseneksi nimitettiin Jussi Mustikkamaa Seinäjoelta. Toimittajataustainen, 10:ttä lajivuottaan käynnistävä erotuomari Mustikkamaa aktivoi ammattilaisena viestintää erotuomareiden keskuudessa sekä seurojen suuntaan.

Erotuomarivaliokunnassa jatkavat päätuomari Veikko Lamminsalo Vantaalta sekä päätuomari Marko Immonen Oulusta. Sajl:n liittohallitukseen kuuluva Lamminsalo jatkaa valiokunnan varapuheenjohtajana sekä koulutuksista vastaavana jäsenenä. Immonen puolestaan vastaa ottelutoiminnasta ja erotuomarimääräyksistä, poislukien miesten Vaahteraliiga.

SAJL:n erotuomaritoiminnasta vastaavana liittohallituksen jäsenenä jatkaa Alexandra Naumanen, varahenkilönään Veikko Lamminsalo. Naumanen jatkaa myös kansainvälisessä IFAF Country Contactin roolissa.

-Olen erittäin tyytyväinen uuden valiokunnan kokoonpanoon. Olemme saaneet tavoitteidemme mukaisesti mukaan uusia ammattilaisia, joilla on kokemusta ja näkemystä lajista ja sen ulkopuolelta. Kun jäsenet vielä tulevat eri puolilta Suomea, varmistamme toiminnassa alueellisen näkökulman. Yhteistyötaidot ovat merkittävässä roolissa yhteisöllisyyden kehityksessä, niin ETV:n kuin koko liiton visiossa. Luotan tämän ryhmän vievän toimintaamme edelleen. Tarvitsemme tietenkin koko lajikentän mukaan yhteiseen työhön.

SAJL:n liittohallitus sekä erotuomarivaliokunta kiittävät valiokunnasta paikkansa luovuttaneita päätuomari Joonas Seppeliniä sekä erotuomarijohtaja Kalle Kivimaata monivuotisesta ja mittavasta työpanoksesta valiokunnassa. Molemmat jatkavat lajitoiminnassa.

Joonas Seppelin toimi Vaahteramalja XLII:ssa päätuomarina.

Erotuomarivaliokunnan jäsenet ja toimialueet 2022:

 • Puheenjohtaja: Tommi Lindroos
 • Erotuomarijohtaja: Nikko Olsson
 • Varapuheenjohtaja: Veikko Lamminsalo
 • Sihteeri:  Jussi Mustikkamaa
 • Säännöt ja mekaniikka, erotuomarijohto: Nikko Olsson
 • Koulutus: Veikko Lamminsalo
 • Kehitys: Tommi Lindroos
 • Ottelutoiminta: Marko Immonen
 • Lippupallotoiminta: Matti Mäkäräinen
 • Sidosryhmät ja viestintä: Jussi Mustikkamaa
 • IFAF: Alexandra Naumanen

 

Sajl:n erotuomaritoiminnasta vastaa liittohallituksen jäsen Alexandra Naumanen, varalla Veikko Lamminsalo.

Yhteystiedot:

Erotuomarivaliokunta etv@sajl.fi

 • Erotuomarivaliokunnan puheenjohtaja Tommi Lindroos, puh 050 431 8322
 • Erotuomarijohtaja Nikko Olsson, puh 040 721 9233
 • Erotuomaritoiminnasta vastaava Alexandra Naumanen, puh 0500 480161, alexandra.naumanen@sajl.fi

 

Lataa PDFTulosta