Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Olaus Alinen All-America pelissä tiistaina

High School uransa päätökseen saanut Olaus Alinen on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka pelaa Yhdysvaltojen tulevaisuuden tähtien Under Armour Next All-America Football Gamessa. Ottelu pelataan tiistaina Orlandossa.

University of Alabamassa opintonsa tammikuussa käynnistävä Olaus Alinen päättää high school ikäluokkansa pelit komeasti Yhdysvaltojen suurimmassa All-American pelissä tiistaina Orlandossa.  Tähdistöpeliin osallistuvat pelaajat valitaan huippukoulujen valmentajista muodostetun paneelin toimesta kauden aikana annettujen näyttöjen perusteella. Ikäluokkansa ehdottomiin huippuihin lukeutuva Alinen sai kutsun mukaan tähdistöpeliin jo joulukuussa 2021.

Under Amour All American Game on ollut yksi Olaus Alisen suurista haaveista ja tiistaina tuo haave vihdoinkin toteutuu. Rivals haastattelussaan Alinen kertoo edustavansa pelissä myös kotimaataan:

-On hienoa, että voin edustaa maatani täällä. Se on minulle iso asia. Haaveilin tästä jo lapsena, kun aloitin pelaamaan jalkapalloa.  Jalkapallo on antanut minulle upeita kokemuksia ja tarjonnut mahdollisuuden päästä vierailemaan uskomattomissa paikoissa. All-American pelin kaltaiset tilaisuudet ovat niitä kaikista parhaita.

Olaus Alinen sai high school uransa aikana stipenditarjouksia yhteensä 46 huippuyliopistolta. Lukema on kaikkien aikojen paras kenenkään suomalaisurheilijan saavuttama stipenditarjousten määrä kaikki lajit mukaan lukien. Parhaiden yliopistojen joukosta Alinen valitsi Alabaman, jonka jenkkifutisjoukkue Crimson Tidea pidetään tehokkaimpana NFL-pelaajien kasvattamona.

Crimson Tiden hyökkäyslinjassa on tilaa

Alabaman jalkapallojoukkueen hyökkäyslinjan pelaajista useampiakin asetti itsensä yliopistosarjan ”siirtolistalle” transfer portaliin ja vaihtaa maisemaa tulevalla kaudella.  Tämä avaa nuorelle suomalaiselle mielenkiintoisia mahdollisuuksia käynnistyvällä yliopistourallaan. Näin Alinen kommentoi asiaa haastattelussaan:

-Minulle tuo tarjoaa mahdollisuuden päästä kentälle vähän aikaisemmin. Voit hyvin nähdä, että siellä on nyt tilaa. Edellisen kauden aloittajista ei jäljellä ole kovin montaa. Minulle se on iso mahdollisuus.

Under Armour Next All-America Football Game on järjestetty vuodesta 2008 lähtien.  Peliin osallistuneista urheilijoista lähes 300 on valittu NFL Draftissa, neljä pelaajaa on yltänyt draftin ykköäsvaraukseksi ja 79 All-American pelissä mukana ollutta on tullut draftatuksi ensimmäisellä kierroksella.

Under Armour Next All-America Football Game pelataan tiistaina 3.1.2023 Floridan Orlandossa. Ottelu potkaistaan vauhtiin paikallista aikaa klo 17.00.

Kuva:  Alabama University Athletics

 

Katso koko Alisen haastattelu

Lataa PDFTulosta