Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Olaus Alisen yliopistovalinta heinä/elokuun aikana

Olaus Alinen on todennäköisesti eniten USA:n yliopistojen virallisia stipenditarjouksia vastaanottanut suomalaisurheilija.  Peräti 46 yhdysvaltalaista jenkkifutiksen huippuyliopistoa ilmoittautui kisaan Alisesta tarjouksellaan. Parhaillaan Alinen kiertää perheensä kanssa viittä loppusuoralle valitsemaansa tarjokasta ja elää täysillä amerikkalaisen lukiourheilijan unelmaa.

Pori Bearsissa, Wasa Royalsissa ja Suomen nuorisomaajoukkueissa pelannut Olaus Alinen valitsi vuonna 2020 uransa välietapiksi Yhdysvaltojen Conneticutissa sijaitsevan yksityiskoulun, Loomis Chaffeen. Alinen pääsi Conneticutissa antamaan ensimmäistä kertaa näyttöjä lajin emämaan pelaajatarkkailijoille ja jälki on ollut komeaa. Usein eri huomioinnein palkittu Alinen noteerattiin neljän tähden pelaajaksi (maksimi 5) hyökkäyslinjan tacklen pelipaikalla ja koko Yhdysvalloissa 15 parhaan joukkoon ikäluokassaan. Stipenditarjouksia ja all-stars pelien kutsuja ropisi miehelle tahtiin, joka on eurooppalaisittainkin tarkasteltuna ollut ainutlaatuista.

46 virallisen stipenditarjouksen tehneen yliopiston joukosta Alinen valitsi keväällä loppusuoralle aluksi neljä yliopistoa. Alabama, Miami, Georgia ja Ohio State edustavat Yhdysvalloissa amerikkalaisen jalkapallon huipputasoa ja ovat tarjonneet usealle pelaajalle sujuvan polun NFL-joukkueisiin saakka. Kesän alussa listaa täydennettiin vielä yhdellä Alisen ilmoittaessa vierailevansa myös Oregonissa.

Lopulta 46 huippuyliopistoa päätyi tekemään stipenditarjouksen suomalaislupaukselle

Ei kiirettä päätöksentekoon

Alisen perhe kiertää parhaillaan valittujen yliopistojen vieraana ja tähän mennessä Miami, Alabama, Oregon ja seuraavaksi Georgia ovat saaneet mahdollisuuden vakuuttaa, miksi juuri heidän ohjelmansa tarjoaisi nuorelle suomalaiselle parhaan polun eteenpäin urallaan. Olauksen sosiaalisen median tilien kuvakarnevaalin perusteella meno ja puitteet suuressa maailmassa ovat siitä hulppeimmasta päästä yliopistojen pyrkiessä vakuuttamaan juuri omien ohjelmiensa paremmuudesta.

Aiemmissa haastatteluissaan Olaus on tiukasti välttänyt asettamasta valitsemiaan kouluja paremmuusjärjestykseen ennen virallista vierailua niissä.  Nuorelle linjamiehelle on tärkeää, että hän voi yhdessä perheensä kanssa tutustua vaihtoehtoihin ennen lopullisen valinnan tekemistä.  Valinta tullaan tekemään koulujen jenkkifutisohjelman sekä akateemisen tarjonnan tason perusteella. Alisen perheraadin päätöstä saamme kuitenkin vielä odottaa jonkin aikaa. Olaus vastaa kohteliaasti kysymyksiin lopullisen valintansa aikataulusta näin:

-Päivämäärää en ole lyönyt lukkoon ja julkistan sen kyllä heti kun tiedän. Mahdollisesti päätös tapahtuu heinä/elokuun aikana, mutta en ole täysin varma olenko valmis vielä niin nopeasti.

Tuo aikataulun julkistus tehdään nuoren miehen sosiaalisen median tileillä, jotka kannattaa ottaa seurantaan per heti.

 

Algoritmin mukaan suosikki on…

Ja koska kyseessä on Amerikka, löytyy verkosta totta kai nuorten urheilijoiden valintoja ennustava palvelu.  On3 Recruiting Prediction Machinen algoritmin mukaan Alabaman legendaarinen Crimson Tide on suurin suosikki Alisen valinnaksi ennen Ohio Statea.

On3 Recruiting Prediction Machine: Olaus Alinen

 

Kuva:  Alabama Football/Olaus Alinen

 

Lataa PDFTulosta