Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Robert Johnson Crusadersin päävalmentajaksi

Vaahteraliigassa kuudenneksi kaudella 2023 sijoittunut United Newland Crusaders on nimittänyt liigajoukkueensa päävalmentajaksi kokeneen Robert Johnsonin. Päättyneellä kaudella päävalmentajan roolissa operoi Marko Vartiainen.

Lohjalaisen Crusadersin päävalmentajaksi valittu Robert Johnson on yksi vaahteraliigahistorian nimekkäimmistä pelaajista. Hänellä on pelaajauraltaan hallussa yhä kymmenen Vaahteraliigan ennätystä pelinrakentajan roolissa hankittuina. Kaudella 2022 Johnson toimi Crusadersissa hyökkäyksen koordinaattorina. Kaksi edellistä kautta (2021, 2022) hän pelasi UNC:ssa pelinrakentajana. Aiemmin Johnson on toiminut valmennustehtävissä mm. Trojansin, Wolverinesin ja ECG:n organisaatioissa.

Crusaders on kolmen vaahteraliigakautensa aikana rakentanut joukkuettaan isolta osin ulkomaalaisten pelaajien varaan. Uudessa roolissaan Johnson haluaa UNC:n tiedotteen mukaan muuttaa seuran kulttuuria:

-Haluan todella muuttaa kulttuuria täällä ja auttaa kehittämään nuoria pelaajia. Kun katsotaan Roostersia ja Steelersiä tai jopa Porvoon joukkuetta, heillä kaikilla on vahva kulttuuri ja kotimaisia pelaajia, jotka sitoutuvat tavoitteisiin ja osallistuvat harjoituksiin. Haluan juurruttaa tuon kulttuurin tänne. Se alkaa nuorista pelaajista.

Länsi-Uudenmaan Amerikkalainen Jalkapallo ry:n puheenjohtaja Elli Metsola on tyytyväinen Johnsonin jatkosta joukkueen valmennuksessa:

-Olemme valtavan iloisia siitä, että Robert haluaa jatkaa kanssamme seuraavallekin kaudelle ja auttaa myös junioritoiminnan käynnistämisessä ja vakiinnuttamisessa. Seura on kuluneella toimintakaudella kehittänyt toimintaansa yleisestikin siihen suuntaan, että fokus on kausi kerrallaan -ajattelun sijaan hieman kauempana tulevaisuudessa, ja olemme asettaneet toiminnallemme tavoitteita myös pitemmälle aikavälille.

Vaahteraliigan joukkueet kaudelle 2024 vahvistetaan marraskuun alussa

Vaahteraliigan lisenssihakemusten takaraja kauden 2024 osalta oli lauantaina 30.9. SAJL:n hallitus käsittelee hakemukset sekä perehtyy lisenssihakemuksen jättäneiden joukkueiden tilanteisiin lokakuun aikana. Kauden 2024 liigajoukkueet vahvistetaan SAJL:n hallituksen marraskuun kokouksessa.

Lähde: Crusaders

Kuva: Jari Turunen

Lataa PDFTulosta