Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Suomen U17 jenkkifutisnuoret pelaavat lauantaina Pohjoismaiden mestaruudesta

Suomen U17-ikäluokan amerikkalaisen jalkapallon maajoukkue pelaa lauantaina Oslossa Pohjoismaiden mestaruudesta. Klo 14:00 käynnistyvässä pelissä vastaan asettuu kovatasoinen Ruotsi.

Suomen nuoret saavuttivat paikan PM-finaalissa kukistamalla keskiviikkona isäntämaa Norjan lukemin 29-0.   Ruotsi raivasi tieltään Tanskan suurinumeroisesti 62-2 niin ikään keskiviikkona pelatussa välieräpelissään.

Suomen valmistautuminen turnauksen avausotteluun ei ollut paras mahdollinen. Päävalmentaja Toni Uusitalo uskoo kuitenkin, että lauantain pelissä joukkue on valmis puolustamaan mestaruuttaan:

-Hankalan tulomatkan jälkeen ekassa pelissä meillä näkyi vielä pieni epävarmuus, joka ollaan viikon edetessä saatu karisteltua.  Joukkue on saanut hyvin harjoiteltua ja olemme saaneet hyvin aikaa valmistella pelisuunnitelmaa rakasta vihollista vastaan. Ruotsi voitti ensimmäisessä pelissä Tanskan selvin lukemin. Vastustaja näytti hyvältä ja ovat selvästi tulleet turnaukseen hyvin valmistautuneena.

Vastassa kookas ja nopea joukkue

Ruotsi oli omassa keskiviikon välieräpelissään ylivoimainen ja kukisti edellisen turnauksen finalistin, Tanskan murskaavasti lukemin 62-2. Suomen puolustusta koordinoivan Jussi Taipalmaan mukaan kurinalaisella pelillä Suomella on mahdollisuus yltää myös Ruotsia vastaan miellyttävään lopputulokseen.

-Finaaliin on valmistauduttu tarkkailemalla Ruotsin ottelua Tanskaa vastaan, ja hiomalla omia kuvioita kuntoon. Filmin perusteella vastaan on tulossa kookas ja nopea joukkue, joka on kykenevä isoihin peleihin tilaa saadessaan. Suomen puolustus pyrkii pelaamaan kurinalaisesti, ja pitämään Ruotsin hyökkääjät pois avoimesta tilasta. Tiukan peiton ja sopivan paineen yhdistelmällä päästään varmasti miellyttävään lopputulokseen.

Keskiviikon välieräpelissä Suomen puolustuksen ykköstaklaajana urakoi Vaahteraliigassakin loistanut Raul Khalifa, jonka tilastoihin merkattiin kuusi taklausta sekä yksi kahden pisteen arvoinen safety. Suomen heittopuolustajista Sifiso Salama sekä Eero Häkkinen nappasivat kertaalleen vastustajan heiton hyppysiinsä.

Suomen molemmat pelinrakentajat saivat arvokkaita toistoja keskiviikon välieräpelissä (Kuva: J-P Peltokangas)

Mahdollisesti vähäistä sadetta

Oslon sääennuste lupaa lauantain iltapäivälle mahdollisesti vähäistä sadetta ja lämpötila +2° mutta tuntuu -1°. Olosuhteiden puolesta ei välttämättä optimaalinen jenkkifutiskeli mutta Suomen hyökkäyksen koordinaattori Tuomas Mankki uskoo että yhdessä vietetty viikko on tuonut varmuutta myös hyökkäyksen tekemiseen:

-Tosi nousujohteinen viikko, huomenna kentällä varmasti valmiimpi ja terävämpi joukkue kun vielä keskiviikkona. Pelaajat on keskittyneet hyvin ja ottaneet omistajuutta pelikirjasta, ollaan saatu vähillä toistoilla varmuutta tekemiseen viikon aikana. Vastaan tulee todella kova joukkue, jossa on paljon isoja urheilullisia pelaajia. Odotettavissa on tasaväkinen ottelu ja haastava sää, eli kenttäasetelmat ja pallovarmuus tulee olemaan todella merkittävässä roolissa lopputuloksessa.

Keskiviikon välieräpelissä valmennus antoi peliaikaa täydelle miehistölle ja mm. joukkueen molemmat pelinrakentajat Elias Haapamäki sekä Aleksi Peltokangas saivat toistoja Oslon illassa.  Lauantaina ainakin Suomen parhaana palkittu keskushyökkääjä Tuana Bibani tulee olemaan merkitty mies.

Suomen avausmiehistöt loppuottelussa

Hyökkäys
OL 51 Pihlgren Mikael
OL 67 Lehtinen Oliver
OL 70 Valentin Robert
OL 77 Tervanen Titus
OL 78 Tirkkonen Eemeli
RB 21 Bibani Tuana
WR 5 Rautiainen Rene
WR 8 Tähkäpää Artturi
WR 10 Haapasalo Vili
WR 11 Vainio Terho
QB 6 Haapamäki Elias
Puolustus
DL 53 Ojala Miko
DL 91 Viitasaari Viljami
DL 99 Stagnäs Jasper
LB 20 Peltola Kaappo
LB 39 Takamaa Roope
LB 44 Khalifa Raul
LB 55 Kuosmanen Caspian
DB 1 Kasari Juho
DB 3 Häkkinen Eero
DB 30 Sarvikas Joona
DB 33 Salama Sifoso

 

Lauantain otteluohjelma

  • klo 11:00 Pronssiottelu Tanska – Norja
  • klo 14:00 Loppuottelu Suomi Ruotsi

 

Kaikki lauantain pelit tarjotaan suorina striimeina SWE3 Play ppv-palvelussa.  Samasta paikasta löytyy myös tallenteet keskiviikon peleistä.

 

Tutustu myös

 

Kuvat: J-P Peltokangas

 

Lataa PDFTulosta