Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Suomi ja Saksa kohtaavat naisten jenkkifutiksen EM-ottelussa lauantaina

Suomi taistelee EM-mitaleista lauantaina Vantaan Myyrmäessä pelattavassa amerikkalaisen jalkapallon EM-sarjan ottelussa Saksaa vastaan. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuudet sarjan hopeasijoitukseen.

EM-mitalit ratkaistaan vuosien 2023 ja 2024 aikana pelattavassa sarjassa, jossa Euroopan viisi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa. Euroopan mestaruus menee varmuudella Espanjalle, joka on voittanut kaikki ottelunsa. Suomi hävisi Espanjalle toukokuussa 2023 Vantaalla lukemin 0-12.

Jäljellä olevat mitalisijat ratkaistaan Suomen, Saksan ja Iso-Britannian kesken, joista jokainen on saavuttanut vuoden 2023 peleistään yhden voiton ja yhden tappion.

Suomen päävalmentaja Samu Juppo on luottavainen lauantain ottelun suhteen:

”Takana on erittäin hyvä leiriviikonloppu ja saimme pelilliset asiat vietyä hyvin läpi joukkueelle. Olen erittäin tyytyväinen hyökkäyksemme kehitykseen leirin aikana. Saksa-peliin lähdetään hieman uudistuneella kokoonpanolla, mikä kertoo suomalaisen naisjenkkifutiksen laajasta tasosta. Monia hyviä pelaajia jäi pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Odotamme kohtaavamme nälkäisen Saksan joukkueen, mutta usko omaan tekemiseen on vahva. Toivomme runsaslukuista ja äänekästä kotiyleisöä tukemaan meitä lauantaina.”

Suomi ja Saksa ovat kohdanneet aiemmin kolmasti (Kuva: Jari Turunen)

Kaksi voittoa kolmesta pelistä Saksa vastaan

Suomi on kohdannut Saksan aiemmin kolme kertaa ja voittanut näistä otteluista kaksi. Tukholman MM-kisoissa 2010 Suomi voitti 26-18 ja koti MM-kisoissa 2013 niukasti 20-19. Saksan ainoa voitto Suomesta tuli Mûnchenissä pelatussa harjoitusmaaottelussa 2011 lukemin 34-0.

Jenkkifutis on parasta paikan päällä, mutta ottelua voi seurata suorana muös Ruutu+ lähetyksessä klo 11:30 alkaen

 

Liput: Lippu.fi

Suora Ruutu+ lähetys: Suomi-Saksa

Ottelun tulospalvelu: 25.5.2024 12:00 Suomi – Saksa, Maajoukkue – naiset – Jenkkifutis tulospalvelu

Suomen joukkue:  Maajoukkue 25052024

 

Kuvat:  Tero Turunen & Jari Turunen

 

Lataa PDFTulosta