Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Urheilukouluun valittu viisi jenkkifutispelaajaa

Puolustusvoimat on julkaissut Urheilukouluun valittujen urheilijoiden nimet. Jenkkifutiksen omaan lajiryhmään on valittu viisi nuorta pelaajaa, jotka aloittavat palveluksessa lokakuussa 2022.

Urheilukoulun kesälajien saapumiserään valittiin 79 urheilijaa 17 eri lajiryhmästä. Amerikkalaisella jalkapallolla on ollut lajiryhmä vuodesta 2006 lähtien. 79:stä Urheilukoulun suorittaneesta jenkkifutarista parikymmentä on jatkanut pelaajapolkuansa Pohjois-Amerikan yliopistosarjoihin.

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan yhteistyössä koulutettujen sotilasvalmentajien, seurojen, lajiliiton ja urheiluakatemian kanssa.

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen.

Urheilukouluun valitut edustavat ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua.

Kaartin jääkärirykmenttiin IV/22 valitut jenkkifutarit:

  • Jarno Lipola, Helsinki Roosters
  • Aleksi Olavuo, Helsinki Wolverines
  • Onni Soininen, United Newland Crusaders
  • Ambro Urjansson, Helsinki Roosters
  • Santtu Vehkomäki, Helsinki Roosters

 

Urheilukouluun valitut edustavat ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua.

 

SAJL onnittelee valittuja!  Puolustusvoimien urheilukouluun valitut urheilijat aloittavat palveluksensa maanantaina 10.10.2022.

 

Kuva: Puolustusvoimat

Katso kaikki valitut:  Kaartin jääkärirykmenttiin IV/22 valitut urheilijat

 

Lataa PDFTulosta