Ajankohtaista

Vaahteraliiga 2022 potkaistaan käyntiin toukokuun 14. päivä

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liito ry:n hallitus on vahvistanut Vaahteraliigan otteluohjelman kaudelle 2022. Sarja käynnistyy toukokuussa ja huipentuu syyskuun 10. pelattavaan Vaahteramalja XLIII otteluun.

Vaahteraliiga pelataan tulevana kesänä seitsemän joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Ottelupäivinä ovat pääsääntöisesti torstai, perjantai ja lauantai. Kaikki 42 runkosarjaottelua, välierät sekä Vaahteramalja ovat katseltavissa suorina lähetyksinä Ruutu+ palvelussa. Runkosarjapelien kickoff-ajat ovat arkipäivinä (torstai, perjantai) 18.30 ja lauantaipeleissä 16.30.

Koronan ei tässä vaiheessa ennusteta enää vaikuttavan sarjaan, kertoo SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen:

”Kun kahden edellisen vuoden Vaahteraliigat on valitettavasti jouduttu pelaamaan vajaamittaisena ja osin yleisöä rajoittaen koronapandemian takia, näyttää tässä vaiheessa tilanne positiiviselta. Seurojen ja lajin kannalta olen toiveikas, ettei enää tänä kesänä jouduta järjestelemään asioita uudelleen koronan johdosta. Vaikka seurat ovat selviytyneet epidemiasta hyvin, on se tuottanut ylimääräistä työtä ja harmaita hiuksia kaikille tasoille.”

Hallitseva kaksinkertainen mestarijoukkue Kuopio Steelers lähtee kauteen kuuden haastajan takaa-ajamana. Uutena joukkueena sarjassa pelaa Kotka Eagles, jolle kausi tulee olemaan ensimmäinen ylimmällä sarjatasolla.  Muut sarjan joukkueet ovat Helsinki Roosters, Porvoon Butchers, Seinäjoki Crocodiles, Helsinki Wolverines ja United Newland Crusaders Lohjalta.

Avauspelinä Roosters-Steelers

Vaahteraliigakausi avataan Helsingissä viime kauden finalistien kohtaamisella. Helsinki Roosters isännöi avauksessa Kuopio Steelersia lauantaina 14. toukokuuta klo 16. 30 perinteikkäällä Käpylän Velodromilla.  Muiden joukkueiden osalta sarja käynnistyy seuraavana viikonloppuna.

Katso koko sarjaohjelma: Vaahteraliiga 2022

Kuva: Jari Turunen

Lataa PDFTulosta