Ajankohtaista

Vaahteraliigan kausiennakko 2021 – kuka nostaa kannun syyskuussa?

Suomen mestaruudesta pelataan 42. kerran vaahteraliigakauden käynnistyessä lauantaina Porvoossa.  Koronapandemia on antanut omat mausteensa jo toiselle perättäiselle kaudella, mutta vaikein on toistaiseksi takanapäin ja on aika pelata jenkkifutista. Nyt on aika ennakoida joukkueiden voimasuhteita.

Kausi 2020 toi Suomen kentille Euroopassa pelaavien jenkkifutareiden kermaa normaalia runsaammin.  Kun rahakas Saksan GFL-peruutettiin, halusivat monet tähtipelaajat pitää tuntumaa kentällä ja suuntasivat Suomeen.  Parhaiten tästä pelaajavirrasta onnistui hyötymään Kuopio Steelers, joka kauden päätteeksi pääsi nostamaan ensimmäistä kertaa historiassaan Vaahteramaljan korkeuksiin rakennettuaan voittavan reseptin kotimaisten ja kansainvälisten tähtien talenteista.

Kauden 2021 rostereita tarkastellessa käy ilmi, että peräti 12 edellisen kauden all stars-miehistöön valittua pelaajaa jatkaa uraansa muissa sarjoissa ja maissa.  On uusien sankarien aika.

Paluu seitsemän joukkueen sarjaan

Kaudella 2021 Vaahteraliigassa pelaa jälleen seitsemän joukkuetta.  Sarjan rookiena mukaan on liittynyt Lohjalla majaansa pitävä United Newland Crusaders, joka lunasti paikkansa ylimmällä sarjatasolla voittamalla Spagettimaljassa Kotka Eaglesin.  Kaikki joukkueet pelaavat kertaalleen toisiaan vastaan ja lisäksi kaksi ottelua maantieteellisesti valituin perustein.  Täyden kaksinkertaisen sarjan pelaamisesta luovuttiin vaahteraliigaseurojen yhteisellä päätöksellä keväällä koronatilanetta tarkasteltaessa.

Sarjan joukkueet ovat saaneet valmistautua kauteen koronapandemian keskellä kohtuullisen hyvin kiitos Olympiakomitean ammattiurheilua koskevien suositusten. Useimmat joukkueet ovat kuitenkin joutuneet tekemään muutoksia suunniteltuihin kokoonpanoihin yksittäisten pelaajien muutettua suunnitelmiaan pääosin koronatilanteisiin vedoten.  Uusi Eurooppaan lanseerattava ammattilaissarja ELF vaatii myös veronsa muutamien suomalaispelaajien suunnatessa tutustumaan uusiin ympyröihin.

Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin tulevana lauantaina 12. kesäkuuta Porvoon keskuskentällä.  Iloisena uutisena aivan ottelun kynnyksellä paikallinen AVI on ilmoittanut, että katsomoon saa ottaa katsojia sen kapasiteetin mukaisesti.

Tässä ennakossa avataan liigajoukkueiden lähtökohtia päävalmentajilta saadun informaation avulla. Joukkueet esitellään virallisen rankingin mukaisessa  järjestyksessä…

Lue koko ennakko Vaahteraliigan verkkosivuilla

 

Lataa PDFTulosta